Overval alarm woningen

Ga direct naar onze webshop of lees onderstaand eerst onze filosofie.

De filosofie achter een overval.
Een juiste beveiliging op een overval in een woning moet gebaseerd zijn een aantal reële feiten:
• doel van de overvaller
• wijze waarop een overvaller te werk gaat
• het risico dat een overvaller wil lopen (hoe ver zou hij gaan)

Doel van de Overvaller:
Doel is om in een zo kort mogelijke tijd zijn buit te scoren en er zo snel mogelijk weer vandoor te gaan.
Dat wil zeggen dat hij niet zit te wachten op vertragingen en, afhankelijk van zijn mentaliteit en ervaring, snel en agressief te werk zal gaan.

Wijze waarop de Overvaller te werk gaat:
De wijze is altijd een zekere mate van intimidatie welke d.m.v. veel agressie uitgeoefend wordt.
Wanneer hij onzeker is kan het zijn dat het slachtoffer middels veel (onzekere) agressie geïntimideerd wordt, hetgeen gepaard kan gaan met tussentijdse geruststelling naar het slachtoffer toe.
De meer ervaren overvaller zal dit niet doen en blijft een blijvende pressie en intimidatie uitvoeren.

Het risico wat een Overvaller loopt in relatie tot de buit:
Hierin heeft de overvaller al een idee wat hij zou kunnen halen; hij heeft in elk geval een goede
inschatting gemaakt voordat hij de overval pleegt.

Wat hebben overvallers gemeen?
Zij moeten ongestoord en onopvallend het huis kunnen doorzoeken en hebben de tijd nodig om de bewoners op een juiste manier te intimideren. Kortom; zij zitten, bij het toetreden in de aanvang van de overval, zeker niet te wachten op aandacht van omwonenden.

Een effectieve beveiliging is dan ook om zorg te dragen dat men de mogelijkheid heeft om bij de eerste confrontatie met een overval direct een knop in te kunnen drukken die luid alarm buitenshuis, in de omgeving zal veroorzaken. De overvaller zal zich dan direct afvragen of het nog zin heeft om door te gaan met de overval. Immers zal hij zich de vraag stellen of er omwonende bewoners zijn gealarmeerd en actie gaan ondernemen. Deze vraag vermindert de kans op doorgaan met de overval al met meer dan 50%, immers heeft het dan nog zin om de bewoner(s) nog verder lastig te vallen gezien zij nog moeten beginnen met de verdere confrontatie en doorzoeken van de woning. De kans is groot dat ze direct zullen stoppen en het hazenpad nemen. Verdere confrontatie zal dan uitblijven.

Deze theorie is ontstaan uit een praktische ervaring en opstelling van feiten bij een echte overval op 2 personen in een woonhuis, uitgevoerd door 3 gemaskeerde overvallers.

Alarminstallatie.nl heeft voor u zowel bedraadde als volledig draadloze sets ontwikkeld en samengesteld welke het mogelijk maken om op een aantal specifieke plaatsen in uw woonhuis een dergelijk akoestisch signaal tegen geringe kosten in uw omgeving te genereren.

Deze sets zijn uit te breiden middels extra drukknoppen in uw huis.