Beveiligingscertificaat

Beveiligingscertificaten, voor uw verzekeraar of overige eisende partijen

Bij aanschaf van een compleet alarmsysteem kan alarminstallatie.nl u ook voorzien van een beveiligingscertificaat.
Dit wordt dikwijls als eis gesteld door de verzekeringsmaatschappij.

Een beveiligingscertificaat kan dus uitermate goed gebruikt worden om conform uw polisvoorwaarden te kunnen voldoen. Hetgeen u in de toekomst met uw beveiligingseisen niet in tegenstrijd brengt naar uw polisvoorwaarden.

De Verbeterde Risicoklasse-indeling (VRKI)

De Verbeterde Risicoklasse-indeling (VRKI) is een instrument om het inbraakrisico van woningen en bedrijfspanden te bepalen. Aan de hand van het inbraakrisico kan worden vastgesteld welk soort preventiemaatregelen getroffen moeten worden, en van welke zwaarte.

Risicoklasse-indeling (RKI)
De VRKI is in 2006 en 2007 ontwikkeld door een deskundigenteam van leveranciers van inbraakbeveiliging en verzekeraars. Het instrument is de opvolger van de Risicoklasse-indeling (RKI). De RKI is medio jaren 80 door verzekeringsmaatschappijen ontwikkeld. Gaandeweg zijn ook leveranciers van inbraakbeveiliging hier mee gaan werken.

Gebleken is dat zowel de modus operandi van inbrekers als de beveiligingsinzichten in het afgelopen decennium zodanig zijn veranderd dat de huidige RKI niet meer voldoet. Daarom hebben verzekeringsmaatschappijen en leveranciers van inbraakbeveiliging gezamenlijk de RKI verbeterd.

Voor een juiste bepaling welke risicoklasse bij u van toepassing klikt u hier Risicoklasse analyse, of klik op Programma van eisen (PVE) voor de opstelling van dit dokument.

Stuur een aanvraag wanneer u wenst dat wij u vrijblijvend een risicoklasse analyse doen toekomen via het contactformulier op deze site.